GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTE HASTANESİ BASIN AÇIKLAMASI
20 Nisan 2016, Çarşamba

 

TOKAT GOPÜNİVERSİTE HASTANESİNDE DÖNER SERMAYELERİN KESİLİP KURUM BORÇLARINA ÖDENMESİNİ DÜZENLEMİŞ OLDUĞUMUZ BASIN AÇIKLAMASIYLA PROTESTO ETTİK.

Sayın; Basın Mensupları,

Değerli Kamuoyu,

Gaziosmanpaşa Üniversite hastanesinde çalışanların alabilecekleri döner sermayelerden kesinti yapılarak kurum borçları ödenmektedir.

Bu olayın yanlışlığını belirtmek için, çalışanların sesine ses vermek için,sesimizi yetkili mercilere duyurmak için, buraya toplanmış bulunmaktayız.

Konuşmaya başlamadan önce eski Türkiye özlemini çeken, ve ülkemizin başına bela olan hain terör örgütünü lanetliyoruz.

Ülkesi için can veren polislerimize, askerlerimize, sivillerimize ALLAH’tan rahmet yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.

Sayın basın mensupları,

Değerli Kamuoyu;

Gaziosmanpaşa Üniversite hastanesinde çalışanların alabilecekleri döner sermaye katsayıları Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile hekimlerden 25, hekim dışı çalışanlardan 10 puan düşürülmüştür.

Bunun sonucunda da çalışanların eline geçen  toplam gelir  geçmiş yıllara göre azalmıştır. Bu uygulama ile maaşlara verilen yüzdelik zamlar ve yapılan birçok iyileştirmelerde anlamsız hale gelmiştir. Çünkü iş yükümüz artarken, giderlerimiz için ödediğimiz ücretler artarken, ülkemizdeki enflasyon oranları artarken,  gelirlerimizin düşmesi çalışanların moral ve motivasyonunu çok ciddi bir şekilde düşürmüştür.

Bu yanlıştan vazgeçilmesi için Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü ile görüşme yapılmış, Dekan ve  Başhekimle  sözlü görüşme yapılmıştır. Resmi olarak  yazışma yapılmış olup, olumlu hiçbir cevap alınamamıştır.

Hastaneden  yazımıza verilen  Resmi cevap şu şekildedir: Kanun, kural ve Yönetmeliğe uygun hareket edildiği yanıtı verilmiştir.

Biz mevzuata uygun hareket edilmemiştir demiyoruz. Yetki ve insiyatifinizin bulunduğu yerde çalışanların karşısında değil,yanında oluruz. Yetkinizin bulunduğu yerde toplam çalışanlardan 60 – 70 bin tlsini keserek  kurum borcu ödenmesine katkı sağladığınızı düşünebilirsiniz.

Bu uygulama çalışanların moral ve motivasyonunu ciddi bir şekilde azalttığı için, çalışanları mutsuz ve huzursuzlaştıdığınız için, emin olun ki bu durum  ekonomik kazançtan , daha fazla maddi kayba sebep olmaktasınız.

Hastanenin ekonomik durumunun düzelmesi için ,çalışanların cebine girmesi gereken paradan kesilerek kurum borçlarına ödeme yapmayınız.

Halkın daha iyi sağlık hizmetleri alması için,çalışanların cebine girecek paradan kesinti yaparak kurum borçlarına vermeyiniz.Mutsuz bir personelle güler yüzlü mutlu  bir personelin hastalara verecekleri hizmetlerin aynı olmayacağını  çok iyi biliyorsunuz.

 Hiç kimse unutmasın ki sağlıkta dönüşüm programıyla birlikte halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyeti %30 lardan %70 lere çıkmıştır. İktidarı , muhalefeti , tüm siyasetçileri  seçim meydanlarında bu memnuniyetten bahsettiler. Hiç kimse kusura bakmasın bu memnuniyet sağlık çalışanlarının eliyle yapılmıştır. Buradaki en büyük etken de sağlık  çalışanların özverisiyle olmuştur. Bunun sonucunda  bugün bu koltuklarda oturmaktasınız.Yani  bugün bulunduğunuz makamlarda sağlık çalışanlarının rolü  çok fazladır.

Sağlık hizmetlerinde başarı kanun kural ve mevzuatdan daha fazla çalışanların moral, motivasyon ve özverisiyle olur.Çalışanların motivasyonunu bozmayınız diyoruz.

Malzeme alımları,ihaleler ve insan kaynaklarının daha verimli bir şekilde kullanarak alacağınız tedbriler çok daha doğru olacaktır.

Buradan şunu da belirtmek isteriz ki, çalışanların cebine girebilecek parayı keserek kurumun borcuna ödemesine yatırılması kurumun battığının itirafıdır.

Buradan siz sağlık çalışanlarına soruyorum:

Kurum harcama yaparken size soruyor mu?

– Hayır

Kurum borçlanırken sizlere soran oluyor mu ?

 – Hayır

Paranızı keserken size soran oldu mu ?

– Hayır

Soruların yanıtı hayır olduğuna göre ,bugün kurumun batmasının nedeni Sağlık çalışanları olamaz. Maalesef  bedeli ve  cezası Sağlık çalışanlarına verilemez. Bunu hiçbir adalet anlayışıyla bağdaştıramıyoruz.

Hiç imzası olmayan sağlık çalışanlarına ceza, imzası olan  ve yıllardır yöneticilik yapanların, yöneticlik görevlerinin devam ettirildiği için ödüllendirilmesi ..!

Çalışan Ceza , idareciye ödül..

Adalet bunun neresinde .. ?

Buradan Sayın Rektör’e , tüm bürokratlara, tüm siyasetçilere soruyoruz. Özel bir tane hastanemiz olsa kurumun batırdığının itirafını yapacak şekilde çalışanların cebine girebilecek parayı kesip,kurum borcuna yatırılma ile karşı karşıya kalındığında orada görev yapan idare ve yöneticilerden bir tanesini orada bekletirmiydiniz? Cevabınız Evet ise diyecek bir şeyim yok. Hayırsa, Devletin malını da kendi malınız gibi görün ve gereğini yerine getirin.

Onurlu ve gururlu yöneticliğin gereği olarak  kurumun battığını itiraf ettiğiniz için yıllardır görev yapmakta olan, tüm yöneticiler istifa etmesi gerekmektedir.

Buradan şunu da belirtmek isterim ki göreve yeni  başlayan Dekan ve Başhekim arkadaşa sesleniyorum!  Niyetinizin iyi olduğunu düşünüyor ve ümit ediyoruz. Geçmişinize baktığımızda yaptığınız işlerde son derece başarılı olduğunuzu  ve Cv’nizin olumlu olduğunu görmekteyiz. Bugün burada Başhekimlik ve Dekanlık görevini yapmakta iken çalışanların cebine girecek paradan kesinti yapılarak, kurum borcuna ödenmesi şeklinde çözümü size getirenler , emin olun ki  yanlış yapmaktalar. Emin olun ki en az çalışanlar kadar sizlere de zarar vermekteler. Bu başarılı hikayelerinizin arasında kara bir leke olarak CV nizde yer alacaktır.

Emin olun ki , çalışanın cebindeki parayı kesip kurum borcuna ödemesiyle, çalışanlar mutsuz edilip ,halka  daha iyi sağlık hizmeti sunulmasını engelemektedir.

Emin olun ki, çalışanaların cebindeki parayı kesip  kurum borcuna ödemeniz,Eski  Türkiye özlemi çekenlerin  kuyusuna  su  taşımaya sebep olmaktadır.

Şunu da belirtmek isteriz ki biz Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olan Memur-Sen ve Sağlık – Sen ailesi olarak doğru kimden gelirse gelsin Taktir, yanlış kimden gelirse gelsin bu yanlışın karşısındayız.

Yapıcılık adına değil,yıkıcılık adına sendikacılık yapan,11 ay  sahada boy göstermeyip  mayıs onbeş sürecinde sahada dolaşan,sorun çözmek için değil  sorun çıkarma gayretinde olan,mevcut sorunlardan nemalanan, sivil toplum örgütleri de çalışanların bu sorunları karşısında  nasıl daha çok üye yaparım telaşına kapılmaktadır.Ve Puslu hava özlemi çekenlerde bilsin ki ,artık çalışanlar bu yalan vaadlere  asla inanmayacaktır.

Geçen yıl Sağlık Sen yetki alırsa banka promosyonlarını peşin alamayacaklar diye iftira attıkları gibi, bu senede çalışanların parasını kesip, kurum borcunun ödenmesi için  Sağlıksen  onay verdi diyerek iftira atanlar,attıkları iftirayı ispatlamadıkları sürece, bu iftirayla boğulmaya mahkumdur.

Biz  Sabit ödemeleri  garanti  gelir olarak   sağlık çalışanlarına sağladığımız gibi,

100 bin  kişinin  kadroya geçişini sağladığımız gibi, Banka promosyanlarının çalışanlara dağıtılmasını sağladığımız gibi ,Ayda 5 gün,  yılda 10 gün yıllık  izne ayrılındığınızda  döner sermaye kesintisini engellediğimiz gibi,Lisans tamamlama hakkı  ve vb. Sorunların çözümüyle büyüdüğümüz gibi  Allah’ın izniyle çalışanların cebindeki paradan kesilip kurum borçlarına ödenmesi sorunu  çözülene kadar,Gaziosmanpaşa Üniversite hastanesinde kreş  açılıncaya kadar vb., Sorunların çözülmesi adına sonuna kadar  mücadele edeceğimizin bilinmesini  isteriz.

Sağlıksen olarak  çalışanlardan almış olduğumuz  üyeliği,kağıda atılan sıradan bir imza olarak görmüyoruz. Maddi ve özlük  hakların korunması için bizlere teslim edilmiş  bir emanet olarak görürüyor ve bu emaneti korurken  karşımızdaki kim olursa olsun ,bu emaneti  sonuna kadar koruyacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Çalışanların parasını kesip, kurum borcunun ödenmesi  mantığını  ve politikasını kabul etmiyoruz .  Bu mantıkla  yöneticlik yapan ve yapmaya talip olan hiçkimseylede   diyalog içerisinde çalışmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Hepinizin kandilini kutlar katılımınızdan dolayı teşekkür eder saygılar sunarım.


FOTO GALERİ



HABERİN VİDEOSU

PAYLAŞ :