Genelge Yayınlandı: Defin Raporunu Doktorlar Verecek
22 Haziran 2016, Çarşamba

Halk Sağlığı Kurumu, sağlık çalışanlarının defin belgesi düzenlemesi konusundaki uygulamasından vaz geçti. Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş imzasıyla yayınlanan genelge, ilgili birimlere gönderildi.

Yayınlanan genelgede defin belgesi düzenleme işinin belediye hekiminin bulunduğu yerlerde belediye hekimleri, olmadığı yerlerde ise il genelindeki doktorlardan oluşturulacak havuzdaki doktorlar tarafından yerine getirileceğini açıkladı. Dahil edilecek havuza il sağlık müdürlüğü ve halk sağlığı müdürlüğü bünyesindeki doktorların dahil edileceğinin açıklandığı genelgede, il sağlık ve halk sağlığı müdür ve yardımcılarının buna dahil olmadığı ifade edildi. Genelgede düzenlemelerin ve lojistik hizmetlerinin Halk Sağlığı Müdürlüklerince koordine edilmesi ve yerine getirilmesi isteniyor.

Danıştay’ın, aile hekimlerinin defin ruhsatı verme görevi olmadığına karar vermesi üzerine, bazı illerde bu görevin toplum sağlığı merkezindeki hekim dışı çalışanlarına yaptırılmak istenmesi üzerine Sağlık-Sen olarak bu olaya tepki göstermiş ve bu uygulamadan vazgeçilmesini istemiştik.

Halk Sağlığı Kurumu yetkilileri, görüşmemiz üzerine konuyla ilgili yeni bir düzenleme yapılarak defin ruhsatı verilmesi konusunun çalışanların görevi olmadığının açıklanacağını ifade etmişti.

Yayınlanan bu genelge ile talebimiz hayata geçmiş oldu.

PAYLAŞ :