Teşkilat Eğitim Programlarıyla İnsana Yatırım Yapıyoruz
08 Aralık 2016, Perşembe

Sendika olarak bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz, Teşkilat Eğitim Programlarımızın birincisi, Antalya’nın Alanya ilçesinde başladı. Programın açılışında konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, teşkilat eğitim programlarıyla ilgili bilgi verdi, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Programların insana yapılan yatırım olduğunu, bunun da geleceğe yatırım olduğunu kaydeden Memiş, gelecek vizyonu ve ideali olan bir sendika olarak ülkenin geleceği ve vizyonu için her türlü mücadeleyi göze almış Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da destekçisi olduğumuzu, mücadelesinde yanında olduğumuzu ve yalnız olmadığını kaydetti. 
 
DOLU DOLU SENDİKACILIK YAPIYORUZ
Sağlık-Sen olarak insana yatırım yaptığımızı, bunun da geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu söyledi. Memiş, “Dolu dolu bir sendikacılık yapıyoruz. İnsana yatırım yapıyoruz. İnsana yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır, boşa gitmez, zayi olmaz. Teşkilat eğitimleri de insana yapılan yatırımdır, sendikacılığın geleceğine yapılan yatırımdır. Güçlenmeye ve büyümeye yapılan yatırımdır.” şeklinde konuştu. 

235 bin üyemizin, sendikacılıkta ilkleri yapmanın,  sağlık ve sosyal politika alanında büyük projelerin altına imza atmanın karşılığı olduğunu ifade eden Memiş, bugünkü başarımızın, sendikacılıkta ezberleri bozmanın ödülü olduğunu kaydetti. 
 
SASAM’ın bir başarı hikayesi olduğunu belirten Genel Başkanımız Memiş, bilginin gücüne inanmanın, ilmin ışığında yürümenin aydınlık yarınların kapısını açacağını belirtti. SASAM tarafından yapılan Sağlık Okur Yazarlığı Araştırması’nın bu anlamdaki örneklerden biri olduğunu ifade eden Memiş, yapılan çalışmaların her zaman her zaman sahada karşılık gördüğünü da belirtti. Memiş, “235 Bin üye sayısı; Toplu sözleşmelerde enflasyonun üzerinde zam almanın, yüzlerce kazanım üretmenin karşılığıdır. Gönülleri açmanın, akılla buluşmanın adıdır. Edirne’den Kars’a, Hakkari’den Muğla’ya ter akıtmanın karşılığıdır. 235 Bin üye sayısı; Büyük dava ve fikir adamı merhum Mehmet Akif İnan’ın attığı mayanın, Kurucu Genel Başkanımız Sayın Ahmet Aksu ve Onursal Genel Başkanımız Sayın Mahmut Kaçar’ın gece gündüz çalışmasının, bugün bizlerin yoğun gayretlerinin sonucudur. Yılmadan, korkmadan, hak, adalet, eşitlik dememizin karşılığıdır.  Gerek terör bölgesinde gerek cephede toplumun umudu olan sağlık çalışanlarına sahip çıkmanın değeridir.” dedi. 


BAŞARILARI, BÜTÜN TEŞKİLATIMIZLA ELDE ETTİK
Elde edilen bütün başarıların, bir teşkilat disiplini ve birlikteliği ile kazanıldığını da dile getiren Genel Başkanımız, bu başarının büyük Sağlık Sen ailesinin olduğunu, teşkilatlarımızın alın terinin karşılığı olduğunu vurguladı. 
 
235 bin yürekle yeni hedeflere, yeni kazanımlara koştuğumuzu belirten Memiş, “Yeni umutlara yürüyoruz. Kutlu yürüyüşümüze daha bir kararlı devam ediyoruz.  Büyük devletler büyük vizyonlar ortaya koyar. Büyük stratejiler ve hedefler belirler. Biz Türkiye’nin 2023 vizyonuna inanıyoruz. Biz 2053 vizyonunu önemsiyoruz. Biz 2071 vizyonunun hayal olmadığını biliyoruz. Tükiye’nin vizyonuyla  Sağlık Sen’imizin vizyonu örtüşüyor. Bu vizyon ve misyonun yerine getirilmesinde en büyük zenginliğimiz birliğimizdir. Sağlık Sen’in birliğidir, Memur-Sen’in birliğidir, Türkiye’nin birliğidir, İslam dünyasının birliğidir. Birliğimizle ve kardeşliğimizle Sağlık Seniz, Memur-Seniz, Türkiye’yiz, ümmetiz.
Bir olur, diri olur,  iri olursak terör değil Türkiye kazanacak. Darbeciler değil büyük Türkiye kazanacak. Emperyalizm değil güçlü Türkiye kazanacak, millet kazanacak, ümmet kazanacak, mazlumlar kazanacak, insanlık kazanacak.” şeklinde konuştu. 


 
EMEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN
Sendikacılıkta başkalarının hayal bile edemediği kazanımlar elde ettiğimizi ifade eden Memiş, bunlara sahip çıkmak isteyenlere de fırsat verilmemesini istedi. Yapılanın emek hırsızlığı olduğunu da belirten Memiş, şimdi de kazanımlarımızı itibarsızlaştırmaya dönük kampanya içinde olduklarına dikkat çekti. Yapılanın, sağlık çalışanlarının kafasını karıştırmaya yönelik olduğu uyarısında bulunan Genel Başkanımız, “Asla kanmayın, yılmayın. Suskun olmayın! Emeğinizin zayi edilmesine asla müsaade etmeyin. Kapı kapı, servis seviş, ilçe ilçe dolaşıp anlatın, izah edin. Asla emeğinizin itibarsızlaştırılmasına müsaade etmeyin.” dedi. 
 
İKİNCİ DÖNÜŞÜM, ÇALIŞANLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMELİ
Konuşmasında sağlıkta dönüşümün ikinci faslının başlayacağını belirten Memiş, bu faslın içinde mutlaka sağlık çalışanlarının mali, sosyal ve özlük haklarıyla ilgili olumlu düzenlemelerin olması gerektiğini kaydetti. Sözü verilen yıpranma payına yönelik çalışmaların sürdüğünü, bunun da bir an önce sonuçlanması gerektiğini belirten Memiş, “Bekleyen sorunlarımız da çözüme kavuşmalıdır. Yıpranma payı, bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yasalaşmalıdır. Ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalı, adaletsiz döner sermaye sistemi değişmelidir. Vekil ebe hemşireler, 4/B ve 4/C’liler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanlarıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ek ders karşılığı görev yapanların kadro beklentisin karşılanarak, çalışma barışı sağlanmalı, motivasyon artırılmalı, aile bütünlükleri sağlanmalıdır.” şeklinde konuştu. 


 
KİMSENİN ESİRİ OLMADIK, EZBERDEN KONUŞMADIK
Konuşmasında gündemdeki konulara yönelik değerlendirmelerde de bulunan Genel Başkanımız Metin Memiş, teşkilatımızın önceki darbe girişimlerinde olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de büyük bir destan yazdığını, demokrasi nöbetleriyle de bunu taçlandırdığını kaydetti. 
 
İstiklal marşımız “korkma” diye seslenirken,  Kur’an’ı Kerim’in “Oku” diye başladığını belirten Genel Başkanımız, Vahiy ümmeti olarak, dünyanın gidişatını doğru okuyup, gelişmeleri doğru tespit edip, doğru teşhis koymamız gerektiğini belirten Memiş, “Türkiye’deki değişim ve dönüşümü doğru okuyacağız. Kimsenin esiri olmayacak, kimsesizlere eser olacağız. Ezberden konuşmayacağız. Ama; ezberleri bozmaya devam edeceğiz.” dedi. 


 
MİLLETİN ADAMLARI YALNIZ YÜRÜMEYECEK
Dış güçlerle, ülkemizdeki maşaları ve bazı hainlerin milletin destek, güven ve sevgisini kazanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Batı’ya karşı despot gösterme çabasına şahitlik ettiğimizi ifade eden Memiş, “Bu hain zihniyetle de mücadele içindeyiz. Türkiye’nin önderi ve umudu Recep Tayyip Erdoğan yalnız değildir ve asla yalnız yürümeyecek. 235 bin üyesiyle Sağlık-Sen ailesi arkasında dimdik duruyor. Bütün Memur-Sen ailesi olarak, üyelerimiz ve ailelerimizle 5 milyonu aşan bir enerji ile Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın yanındayız, destekçisiyiz” şeklinde konuştu. 
 
Ülkemizden beklentilerin yüksek olduğunu da belirten Memiş, dünyanın gözlerini kapatıp görmezden geldiği Halep için Memur-Sen’in bir dizi çalışma ve yardım kampanyası düzenleyeceğini ifade etti. 

AÇILIŞTA KUR’IN-I KERİM TİLAVETİ
Teşkilat Eğitim Programımız, Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması İkincisi Davut Kaya’ın Kur’an tilaveti ile başladı, sendikamızın tanıtım filmi ile devam etti. Genel Başkanımızın konuşmasından sonra ise, Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik, 15 Temmuz ve Günümüz Meseleleri hakkında katılımcılara hitap etti. 

 

 

 

PAYLAŞ :