Halep Açlıktan Kurtulursa, İnsanlık Utançtan Kurtulur!
09 Aralık 2016, Cuma

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Halep’in açlıktan kurtulmasının, insanlığı utançtan kurtaracağını, büyük bir hapishane ve açlık kampına dönüşmüş Halep’in sesine kulak verilmesi, yardımına koşulması gerektiğini söyledi. 

Memur-Sen tarafından ülke genelinde, Halep’te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılma ve müteakip yapılan basın açıklaması, Antalya’nın Alanya ilçesinde, Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Memiş, burada yaptığı açıklamada, Rusya, İran ve Suriye rejiminin ortaklaşa gerçekleştirdikleri katliama karşı uluslararası düzeyde “insanlık diplomasisi” başlattıklarını belirterek, “Dünyanın her yerinde vicdanlı insanlar olduğuna biliyoruz. Biz vicdanlara seslenerek, insanlığı harekete geçirebileceğimize inanıyoruz. Merhamet ihtiyacı adalet yoksunluğuna dayanır. Biz daha köklü çözümler üretilmesi gerektiğini, adil bir dünyanın vicdanları harekete geçirdiğimiz zaman mümkün olduğunu inanıyoruz. Yani tüm dünya üzerindeki Rachelleri, Malcom X’leri, Gandileri harekete geçirerek Halep’e bir vicdan köprüsü oluşturmak zorundayız. İnşallah bunu başaracağız.” şeklinde konuştu.

Bunun ilk adımı olarak da “Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar.” temalı kampanyayı başlattıklarını belirten Metin Memiş, Halep’in büyük bir hapishaneye, bir açlık kampına, bir işkence kampına dönüşmüş durumda olduğunu kaydetti. 

Bombaların yağdığı Halep’te açlığın da insanları vurduğunu söyleyen Memiş, “Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bizler, MEMUR-SEN, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği, Deniz Feneri işbirliği ile ilk aşamada Halep’e 81 tır un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek.” dedi.

Memur-Sen olarak, Cumartesi günü saat 11:00'da İstanbul Tünel’den Galatasaray Lisesi’ne kadar sessiz bir yürüyüş eylemi gerçekleştireceklerini söyleyen Memiş, bu yürüyüşün enkazın altından çıkarılmış bir canın, Ümran bebeğin insanlığımızı sorgulatan fotoğraflarıyla gerçekleştirileceğini kaydetti. ‘Halep bugün Ümran bebek kadar yalnız, Ümran bebek kadar şaşkındır’ diyen Memiş, bu yürüyüşle bölgedeki katliamı daha geniş kitlelere duyurmayı amaçladıklarını ifade etti. 

Srebrenitsa'nın kaderini bugün Halep’in yaşadığını söyleyen Memiş, “Halep'te insanlık ölüyor.  Batı yine üç maymunu oynuyor. Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep’te can pazarı yaşanıyor. Ve maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda.” şeklinde konuştu.

Terörün, zalim düzenlerin devamı için bir aparat olarak kullanıldığını belirten Metin Memiş, “Biz biliyoruz ki, terör, özellikle İslam dünyasında yıkımın yaşanması için, bizzat emperyalist devletler tarafından desteklenmektedir. Bugün, ‘Terörü üretenle, terörü temizleyeceğim diyen aynı ağız’ diye haykırarak, Halep için ayağa kalktık. Biz biliyoruz ki, orada, o can pazarının yaşandığı mahşer yerinde, insanlık direniyor. İşgalci emperyalistler ne derse desin biz olaya bu şekilde bakıyoruz.” dedi.

Memiş, düzenlenecek yardım kampanyası, destek yürüyüşleri, gıyabi cenaze namazlarının yanı sıra, Uluslararası Kuruluşlara ve irtibatlı oldukları tüm emek örgütlerine 'Duyarlılığa Çağrı Mektubu' göndereceklerini, son olarak da yardım TIR'ları + araçlarıyla 'Halep'e Yol Açın' konvoyuna katılıp Halep'e doğru yola çıkacaklarını ifade etti.

 

PAYLAŞ :