15 Temmuz Darbesine Çanakkale Ruhuyla Karşı Koyduk
04 Nisan 2017, Salı

Genel Başkanımız Metin Memiş, 15 Temmuz darbesine Çanakkale Ruhuyla karşı koyduğumuzu, o tarihteki birlik ve beraberlik destanının yeniden yazıldığını söyledi. Genel Başkanımız Memiş, Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar’la birlikte Niğde Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı. Toplantı öncesi 15 Temmuz’un kahramanlarından Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’le, geçen hafta vefat eden annesi Fadimana Halisdemir’in kabrini ziyaret eden Memiş, daha sonra Şehit Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir’e başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaretinde bir açıklama yapan Memiş, Şehit Halisdemir’in Çanakkale ruhunun yeniden dirilişine en güzel örnek olduğunu söyledi. Vatanı için, milleti için ve bu ülkenin geleceği için bilerek ölüme koştuğunu ifade eden Memiş, ”Bizim başka ülkemiz yok. Ömer Halisdemir'in ortaya koymuş olduğu o ruh ve kahramanlığı bizler de aynı şekilde üstlenip ülkemiz üzerinde oyun oynayanlara ‘bu ülkeyi böldürmeyeceğiz’ mesajı vermeliyiz.” şeklinde konuştu.

İL DİVAN KURULU TOPLANTISINA KATILDI

Genel Başkanımız Metin Memiş, günün sonunda ise Niğde Şubemizin İl Divan Kurulu toplantısına katıldı. Memiş, burada yaptığı konuşmada referandum süreci, 15 Temmuz darbesi ve sendikal konulara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminin Çanakkale'deki ruhla engellendiğini ifade eden Memiş, “15 Temmuz gecesinde bu ülkeyi içerdeki işbirlikçi şerefsizlerle, alçaklarla yıkmak isteyen yedi düvele bu millet öyle bir mesaj verdi ki, Çanakkale’deki gibi Türk’üyle, Kürt’üyle Laz’ıyla Çerkez’iyle omuz omuza mücadele etti.” dedi. 15 Temmuz’da, ‘Mesele vatansa, gerisi teferruattır diyerek, etle tırnağın ayrı olmadığını göstererek bu vatan için tüm fertlerimizle birlikte bu ülkeyi darbecilere teslim etmedik’ diyen Memiş, Memur-Sen olarak kurulduğumuzdan bu güne kadar her zaman darbelere ve darbecilere karşı olduğumuzu kaydetti.

Referanduma yönelik de değerlendirmede bulunan Memiş, sürecin 15 Temmuz’un devamı niteliğini taşıdığını kaydetti. Darbe ile başarılı olamayanların ‘hayır’ ile amaçlarına ulaşmaya çalıştıklarını söyleyen Memiş, “Büyüyen, gelişen, kendi kaynakları kendisine yeten, ekonomisi gelişen, bütçesi denk Türkiye’yi istemiyorlar. Dış politikada söz sahibi olmamız birilerini rahatsız ediyor. Ne zaman ülkemiz bir alanda söz sahibi olmaya kalksa, içimizdeki değişik maşalarını devreye sokarak, kaos peşinde koşuyorlar” şeklinde konuştu. 15 Temmuz darbesinin de bunlardan biri olduğunu söyleyen Memiş, referandumda milletin iradesine ve egemenliğine sahip çıkarak bu oyunu bozacağımızı ifade etti.

HER ZAMAN DARBELERİN KARŞISINDA OLDUK

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak her zaman darbelere, darbecilere karşı olduğumuzu da kaydeden Memiş, istikrarın sağlanması, kaos dönemlerinin sona ermesi, vesayetin tamamen tarihe gömülmesi adına referandumda ‘evet’ diyeceğimizi bildirdi.

Sendikal konulara yönelik de değerlendirmelerde bulunan Memiş, geçmişte çok sayıda kazanıma imza attığımızı, bundan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğimizi kaydetti. Bazılarının talep etmeyi akıllarına bile getiremedikleri konuları kazanıma dönüştürdüğümüzü söyleyen Memiş, yıpranma payının da en kısa sürede hayata geçeceğini söyledi. Yıpranma payının önce sözünü aldığımızı belirten Memiş, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, referandum sonrası bu konunun yasalaşacağı sözünü verdiğini hatırlattı.

Memiş, ek ödemelerin emekliliğe yansıması, adaletsiz performans sisteminin hakkaniyetli bir şekilde yeniden düzenlenmesi, bütün sözleşmelilerin kadroya alınarak çalışma barışını tesis edecek konuların da takipçisi olduğumuzu ifade etti.

Niğde Şubemizin İl Divan Toplantısına, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, şube yönetimlerimiz, temsilcilerimiz ve üyelerimiz katıldı.

Genel Başkanımız Memiş, Niğde ziyareti kapsamında, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Abdullah Bircan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Necati Sarı, Bor Devlet Hastanesi, Bor Ömer Halisdemir Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi ve Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesini ziyaret etti.

                   




PAYLAŞ :