Aksaray Şubemizin 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
06 Ağustos 2018, Pazartesi

Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar ve Mustafa Örnek’in katılımıyla Aksaray Şubemizin 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Genel kurula tek listeyle giren Aksaray Şube Başkanımız Rıfat Kaya yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Genel Kurulda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Mustafa sağlık çalışanlarının sorunlarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde sendikamızın programında sağlık çalışanlarının 5 yıllık hizmetine 1 yıl yıpranma payı sözü verdiğini hatırlatan Örnek,“4 yılı aşkın süredir hantal bürokrasiyi aşmak için büyük mücadele verdik. Yıpranma payı yeni dönemde ilk torba yasayla meclisten geçti ve Cumhurbaşkanımız tarafından da onaylandı. Uzun zamandır beklediğimiz yıpranma payının çıkması Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin farkını ortaya koymuştur” diye konuştu. Yıpranma payının geçmiş yılları da kapsaması gerektiğini dile getiren Örnek, aynı zamanda yıpranma payının 6 yıla 1 yıl şeklinde değil Cumhurbaşkanı’nın söz verdiği gibi 5 yıla 1 yıl verilmesi gerektiğini söyledi. Sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunu ifade eden Örnek, sağlık çalışanlarının bir binanın tuğlaları gibi olduğunu ve yıpranma payını hep birlikte hak ettiklerini söyledi. Ayrıca hekimlerin düşük olan emeklilik maşının geçen yeni yasayla birlikte arttırıldığını hatırlatan Örnek, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmamasının sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini belirtti. Sağlık çalışanlarının emeklilik maaşının düşük olduğunu ifade eden Örnek, hekimlerin emeklilik maaşlarına yapılan iyileştirmenin tüm sağlık çalışanlarının emeklilik maaşına yapılması gerektiğini söyledi.  

KAYA: HER ZAMAN ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDA OLDUK

Genel kurulda konuşan Aksaray Şube Başkanımız Rıfat Kaya ise Aksaray’da sendikacılığın gönül işi, hizmet ve sosyal haklar için mücadele etmek olduğunu sağlık çalışanlarına anlattıklarını ifade etti. Her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında olduklarını belirten Rıfat Kaya, sendikal mücadeleye devam edeceklerini aktardı. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının dertleriyle dertleneceğin sözlerine ekleyen Kaya, genel kurula katılan herkese teşekkür etti.   

Aksaray Şubemizin yönetimi şu isimlerden oluştu: Şube Başkanı Rıfat Kaya, Şube Başkan Vekili Cem Karanfil, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hacı Mustafa Güçlüer, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Onur Kılıç, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şükrü Karaaslan, Mevzuattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nihat Altınsoy, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şahin Tüysüz.

Genel Kurula ayrıca Nevşehir Şube Başkanımız Hakan Gündüzpolat, Niğde Şube Başkanımız Ebuzer Doğan, Karaman Şube Başkanımız İdris Güneş, Kayseri Şube Başkanımız Mahmut Faruk Doğan ve Konya Şube Başkanımız Zeynel Abidin Uysal da katıldı.

PAYLAŞ :