Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı Ziyaret Ettik
06 Kasım 2018, Salı

Genel Başkanımız Metin Memiş, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile birlikte, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret etti. Genel Başkanımız Memiş ziyarette, sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerini Bakan Koca’ya iletti.

Lisans tamamlamanın sağlık çalışanları için önemli bir kazanım olduğunu ve bunun Sağlık-Sen’in talebi sonrası hayata geçtiğini belirten Memiş, 2014 sonrası mezun olanların da bu haktan faydalandırılması gerektiğini ifade etti. Döner sermaye sisteminin miadını doldurduğunu ve sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini belirten Memiş, “Adaletli bir döner sermaye sistemine ihtiyaç duyulmaktadır. Sağlık çalışanlarımız sabit ek ödemenin üstünde döner sermaye alamamaktadır. Dağıtılabilir döner sermaye oranı artırılmalı ve sağlık çalışanlarının mağduriyeti giderilmelidir” şeklinde konuştu.

Yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsaması ve geriye dönük olarak yeniden düzenlenerek eksikliklerin giderilmesi gerektiğini belirten Genel Başkanımız Metin Memiş, sözleşmeli sağlık çalışanlarının hepsinin kadroya alınması gerektiğini ifade etti. Bu taleph gerçekleşene kadar sözleşmeli sağlık çalışanlarına, kadroya geçebilmeleri için getirilen 4+2 çalışma süresinin, öğretmenlere getirilecek olduğu gibi 3+1 olarak düzenlenmesinin mağduriyetleri azaltacağını vurgulayan Memiş, “Birçok sağlık çalışanımız bu sebeple mağduriyetler yaşamaktadır. Bunların başında aile bütünlüğü gelmektedir. Bu mağduriyetler giderilerek, çalışanların kendi sorunlarıyla uğraşmak yerine işlerine konsantre olmaları ve hizmet kalitesinin artırılması sağlanmalıdır” dedi.

Müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen 3600 Ek göstergenin bazı unvanları kapsamadığını, bunun da çalışma barışını bozacağını belirten Memiş, lisans mezunu bütün sağlık çalışanlarına 3600 Ek Gösterge verilmesi talebimizi de Bakan Koca’ya iletti. 

Genel Başkanımız Metin Memiş ayrıca, sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesine yönelik tutuklu yargılama düzenlemesi getiren yasa teklifi için Bakan Koca’ya teşekkür etti.

Ziyaretteden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Dr. Fahrettin Koca sağlık çalışanlarını önemsediğini ve çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesi hususunda gereken adımların atılacağını söyledi.

 

PAYLAŞ :