Ankara 2-5-6 No’lu Şubelerimizin İl Divan Toplantıları Tamamlandı

Sağlık-Sen Ankara 2-5-6 No’lu Şube Başkanlıklarımız tarafından düzenlenen İl Divan Toplantıları tamamlandı. Toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcıları Kemal Çırak, Mutlu Kaya, Şube Başkanları, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, temsilciler ve üyeler katıldı.

 

Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlıkta dönüşümün başlamasıyla beraber Türkiye’de 11 yıldır vatandaş memnuniyeti merkezli bir dönüşüm süreci yaşandığını belirterek bu süreçte hasta memnuniyetinin yüzde 39’lardan yüzde 80’lere yükseldiğini söyledi. Bu başarının en önemli mimarlarının sağlık çalışanları olduğunu kaydeden Memiş, çalışanlara hak ettiği maddi ve manevi hakların verilmesi gerektiğini ifade etti.

 

MEMİŞ: VAR OLAN SORUNLARIN ÜZERİNE YENİ SORUNLAR EKLENİYOR

 

Sağlık-Sen’in yetkili sendika olmasından sonra sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözülmeye başlandığını ifade eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, mevcut sistemden kaynaklanan hatalar nedeniyle var olan sorunların üzerine yeni sorunlar eklendiğini söyledi.

 

Sağlık-Sen olarak Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile geçtiğimiz haftalarda yapıkları görüşmelerde başta sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi olmak üzere ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, nöbet ücretlerinin tamamının arttırılması, vekil ebe hemşirelerin kadroya alınması, kamu dışı aile sağlığı çalışanları ve 4/C’lilere kadro verilmesi, fiilen 45 saat olan mesai saatlerinin 40 saate çekilmesi, görevde yükselme mağduru 2351 kişi için ve şartları tutan yardımcı hizmetler sınıfındakilere VHKİ kadrosu verilmesi gibi talepleri ilettiklerini belirten Memiş, sağlık çalışanlarının acil sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

 

Sağlık çalışanlarının zor şartlarda çalışmalarına ve riskli bir iş yapmalarına karşın yıpranma payından yararlandırılmamasının önemli bir sorun olduğunu ifade eden Memiş, aynı vakaya giden ve yıpranma payı alan polis, itfaiyeci, gazeteciler gibi sağlık çalışanlarına da yıpranma payı verilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.  

 

AİLE HEKİMLERİNİN ASLİ GÖREVLERİNI YAPMALARI ENGELLENMEMELİ

 

Aile hekimlerinin yaşadığı sorunlara da değinen Memiş, aile hekimleri ile ilgili sorunları geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na ilettiklerini belirterek, koruyucu hizmetlerde önemli rol oynayan aile hekimlerinin yeterince iş yoğunluğunun bulunduğunu ve acil servislerde nöbet tutturulmaması gerektiğini söyledi. 

 

  • PAYLAŞ :