Sendika Akademisi’nin 2. Grup Eğitimi Yapıldı

 

Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından şube başkanları ve şube yönetim kurulu üyelerine yönelik düzenlenen ve ilki 17-20 Kasım tarihlerinde yapılan ‘Sendika Akademisi Eğitim Programının 2. grup eğitimleri 1-4 Aralık tarihlerinde Antalya'da tamamlandı.

 

 

 

Programın açılış toplantısında konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, ciddi bir emeğin ürünü olan bu eğitim programlarının, sendikacılığı alışılagelmiş bir anlayıştan çıkaran Sağlık-Sen'in vizyonunu güçlendirerek, sahada daha etkin bir şekilde yer almasını sağlayacağını söyledi.

 


Sağlık-Sen'in ilkeli sendikacılık anlayışıyla bugünden çok daha iyi noktalara geleceğini belirten Genel Başkan Metin Memiş, "Sürekli kendini yenileyen, dinamik, sivilleşme sürecinde Türkiye'nin sorunlarına, siyasi ve demokratik gelişimine sessiz kalmayan bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

 

Türkiye'de milletimizin kararlı duruşuyla, statükocu yapıların dönüşmeye başladığını ancak, detaylara inildiğinde hala devlet anlayışındaki sığlığın, statükoculuğun, ben yaptım oldu alışkanlığının devam ettiğini ifade eden Genel Başkan Memiş, Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yasası'nın böyle bir sığlığın ürünü olduğunu söyledi. 500 bin çalışanı olan sağlık teşkilatını, 3-5 kişinin iradesiyle dönüştürülmeye kalkılmasının kimseye izah edilemeyeceğini söyleyen Memiş, Teşkilat Yasası hazırlıklarını öğrendiğimiz andan itibaren Bakanlığa çeşitli uyarılarda bulunduklarını ve taslağın kabul edilemeyecek yönlerini madde madde yazarak yetkililere ilettiklerini belirtti.


Hekimlerin döner sermaye paylarını artırmayı amaçlayan Sağlık Bakanlığı'nın, bu uygulamasıyla diğer sağlık çalışanlarının 200 ila 400 TL gelir kaybına uğramasına yol açtığını belirten Metin Memiş, bu tür masa başı düzenlemelerinden artık vazgeçilerek evine her ay insan onuruna yaraşır bir sabit gelir götürmek isteyen sağlık çalışanlarının sesine kulak verilmesi gerektiğini kaydetti.

 


"TOPLU SÖZLEŞMENİN GENİŞ VE ETKİN HAKLARLA YAPILMASINI İSTİYORUZ"

 

 

"Memur-Sen olarak hizmet kolu ve genel toplu sözleşmesinin en etkin ve en geniş haklarla yapılmasını istiyoruz" diyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Memur-Sen'in, toplu sözleşme sürecinin en etkin şekilde uygulanabilmesine imkan tanıyacak bir yasal düzenleme için sonuna kadar mücadele edeceğini ifade etti.

 

 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş sözlerini şu şekilde sürdürdü: Referandum sonrası, Memur-Sen, "nasıl bir toplu sözleşme yasası" başlığıyla hemen teknik çalışmalara başlamış ve Çalışma Bakanlığına kırmızı çizgilerini sunmuştur. 4688 Sayılı Yasanının sorunlarını toplu sözleşme düzenine taşımama noktasında kararlı bir duruş sergileyen Memur-Sen, bu duruşunu yasanın Meclis müzakereleri sürecinde de devam ettirecektir. Gerek Toplu sözleşme Yasasının müzakere sürecinde, gerekse toplu sözleşmelerde, hükümetin kaçak güreşmesine izin vermeyeceğiz. Hizmet Kolu ve Genel Toplu sözleşmesinin en etkin ve en geniş haklarla yapılmasını istiyoruz. Mecliste kamu çalışanlarının sesi olacak, Memur-Sen'e hizmet etmiş değerli milletvekillerimiz bulunmaktadır. Onlardan yasama sürecinde Memur-Sen camiası olarak toplu sözleşme yasası ile ilgili gür bir ses bekliyoruz.

 

Programın açılış töreninde bir konuşma yapan Sağlık-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Menderes Turbay, Sağlık-Sen teşkilatı için bu eğitimlerin önemine vurgu yaptı. Yapılan bu eğitimlerin sendikal anlamda bir ilk olduğunu ve Sağlık-Sen olarak yeniden bir ilke imza attıklarını belirten Turbay, eğitim programları tamamlandığında eğitimleri alan şube başkanı ve şube yönetim kurulu üyelerinin, eğitimlerde aldıkları bilgileri temsilci ve üyelerimizle de paylaşması gerektiğini, bu durumun Sağlık-Sen'in saha çalışmalarına olumlu katkı sunacağını söyledi.

 

Üç gün süren eğitim programlarının 2. Grup toplantılarına 39 şube başkanı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 


MEHMET AKİF İNAN'I ANLAMAK PANELİ

 

 

Sağlık-Sen Sendika Akademisi Eğitim Programı kapsamında Memur-Sen'in kurucusu Merhum Mehmet Akif İnan'ın hayatı ve fikirlerinin konuşulduğu bir panel düzenlendi.

 

İki oturum şeklinde yapılan panelin oturum başkanlığını Sağlık Bakanlığı İletişim Koordinatörü ve Basın Müşaviri Osman Güzelgöz yaptı.

 

Merhum Mehmet Akif İnan'la ilgili anıların, sendikal mücadelesinin ve bıraktığı eserlerin konuşulduğu panele Merhum Akif İnan'ın kardeşi Dr. Ahmet İnan, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ve 22. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Mehmet Akif İnan'ın arkadaşı Atilla Maraş katıldı.

 

 

  • PAYLAŞ :